| Pecsenye gombával receptHúsételek Hozzávalók: 600 g sertés rövidkaraj 50 g vaj 250 g barna csiperkegomba (barna) 1 evőkanál finomliszt 350 ml tej 100 g lángolt kolbász 2 db csemegeuborka 100 g sajt (reszelt) só ízlés szerint fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt) Elkészítés: A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sütőben is használható edénybe fektetjük őket egymás mellé. A gombát szeletekre vágjuk, és a serpenyőben maradt vajba tesszük. Pár percig pirítjuk, borsozzuk, utána megszórjuk a liszttel. Kevergetve pirítjuk ezt is, majd felöntjük a tejjel. 2-3 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik, és levesszük a tűzről. A kolbászt, az uborkát felkarikázzuk, és a sajt kb. kétharmadával együtt hozzáadjuk a gombához. Elkeverjük, és a hússzeletekre halmozzuk. Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |