| Kínai grillpecsenye receptHúsételek Hozzávalók: Fél kiló száraz sertéshús, Három evokanál olaj, Egy evokanál Hoiszin-mártás, Három evokanál szójamártás, Egy evékanál méz, Két evokanál cherry, Kevéske ételízesíto, Egy evokanál só, Egy evokanál ötízu por, Frissen orölt bors Elkészítés: A húst két centiméter széles, ujjnyi hosszúságú csíkokra vágjuk, bedörzsöljük sóval, borssal, ötízu porral, és legalább két órát állni hagyjuk. Az olajat összekeverjük a szójával, Hoiszin mártással, cherryvel, mézzel és az ételízesítovel. Egy serpenyoben forrásig hevítjük, beleforgatjuk a húscsíkokat, hogy barnás, fényes köpenyt kapjanak. Ezután grillsütoben, középmeleg kemencében vagy faszénparázson negyed órán át sütjük a húst. Ekkor újra megforgatjuk a mártásban, és további tíz percig sütjük. A receptet beküldte: LoLiNa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |