| Túrós-barackos rozsos"pite" receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta -10dkg teljes kiőrlésű rozsliszt -10dkg teljes kiőrlésű graham liszt -10dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt -fél zacskó sütőpor -1 kisdoboz natúr joghurt - fél teáskanál só - félkupak folyékony édesítőszer -1 evőkanál olivaolaj a sütőforma kikenéséhez Töltelék: -25dkg sovány túró -só, édesítőszer, vanilia aroma ízlésszerint -2 tojás -kis marék ribizli (opcionális) -őszibarack 4 nagy Elkészítés: A tésztának valókat összegyúrom, ha esetleg nem állna össze egy kis tejjel teszem gyúrhatóvá. A jénai (~25 x 35cm) alját kikenem egy kis olajjal, belenyújtom a tésztát, hogy legyen pereme is. Addig pihentettem lehetőleg hideg helyen amíg elkészítem a hozzávalókat. A túrót kikeverem a tojássárgájával ízlés szerint ízesítem. beleteszek egy marék ribizlit. (elhagyható, nekem volt a hűtőben és nem akartam kidobni)majd lazán belekeverem a tojások felvert habját. Ezt a masszát rásimítom a tésztára és a tetejét beborítom szeletelt őszibarackkal. Készre sütöm. Tanácsok: A tészta elég tömör. Én ezt használom pizza alapnak is, csak akkor sósan készítem az alapot. A vastagságán változtatva tudod, ropogósabbra vagy éppen "harapósabbra" sütni. (fénykép napló-mappában 621) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Icus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |