| Túrós-barackos alagút receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 3db tojás 3ek. liszt 3ek. cukor 1/2cs sütőpor 1csipet só Túrókrémhez: 1/2kg túró 3dl tejszín 1cs zselatin fix citromhéj ízlés szerint cukor ízlés szerint felezett őszibarackbefőtt Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk, majd keverés közben hozzáadjuk a cukrot. Ezután tovább, fakanállal dolgozunk, hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a sütőporral elkevert lisztet. Egy kb. 33x35-ös tepsibe sütőpapírt teszünk, ezen szétterítjük a tésztát, és magas hőfokon kb, 10 percig sütjük. A töltelékhez a tejszínt habbá verjük. Ezután a túrót összetörjük, hozzáadjuk a zselatin fixet robotgéppel összekeverjük, majd a citromhéjat, a cukrot jól, és jól összedolgozzuk, végül óvatosan hozzákeverjük a tejszínt. Veszünk egy 33x10-es őzgerincformát, és alufóliával kibéleljük, ezután a piskótával is kibéleljük, vigyázzunk, hogy a kimaradt rész ne törjön le, az lesz az alja. Utána a túrókrém felét beletőltjük, és erre szorosan egymás után barackokat teszünk csíkban, majd a maradék túrót rátőltjük szépen eldolgozzuk, ezután betakarjuk a maradék piskótával. Kicsit magasabb lesz mint a forma, de az nem baj. Fólpackkal jó szórosan először oldalról, majd hosszában körbetekerjük, és ezután, kb. 3 órára betesszük a hűtőbe. Tanácsok: Ha kocka túróval készíted, krémesebb, finomabb lesz a túrókrém íze. A zacskós túrót nem lehet annyira simára eldolgozni. Még valami, minden olyan gyümölccsel elkészíthető, ami dominál a túróval (eper, málna, ribizli). Ilyenkor, persze a neve az adott gyümölcsével módosul. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: lidérc1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |