| Meggyes morzsasüti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30x40 cm-es tepsihez: 50 dkg magozott meggy, 3 szem alma, 1 bögre teljes kiőrlésű liszt, 1 bögre lágy zabpehely, 1 bögre kókuszreszelék, 1 bögre nádcukor, 15+5 dkg vajcsipet só, továbbá fahéj, és nádcukor Elkészítés: Keverjük össze a száraz elemeket, majd morzsoljuk bele a vajat. Az a jó, ha morzsalékos tésztát kapunk. A meggyet magozzuk ki, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Ha ezzel megvagyunk csepegtessük le, és keverjük össze a hámozott, és kis darabokra vágott almával. Ízlés szerint fahéjjal, és további nádcukorral ízesíthető a gyümölcsös töltelék. De a cukor akár el is hagyható, akkor fanyarabb lesz az íze. Öntsük a gyümölcsöket a tepsi aljára. Morzsoljunk rá 5 dkg vajat. Erre szórjuk rá egyenletesen a morzsát. Fedjük le, és 180 fokon kb. 20 percig süssük. Majd papír nélkül további 5 percig, hogy a morzsa kicsit megpiruljon A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |