| Túrós-barackos lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 12 dkg sütőmargarin 6 dkg porcukor 1 tojássárgája csipet só A krémhez: 6 dkg sütőmargarin 5 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 3 tojássárgája 50 dkg túró 3 evőkanál búzadara 1 citrom lereszelt héja 4 db tojásfehérje 6 dkg porcukor 4-5 evőkanál baracklekvár 1 üveg barackbefőtt sütőmargarin a tepsi kikenéséhez porcukor a tetejére Elkészítés: A krém elkészítésével kezdem. A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot a 3 tojássárgájával kikeverem. Belerakom a túrót, a búzadarát és a citromhéjat, majd berakom a hűtőbe. A tepsit (20×30 cm) kikenem margarinnal. A sütőt 180 fokra bekapcsolom. A barackkonzervet kinyitom, a barackkokat felszeletetem, és szűrőbe rakom, hogy lecsöpögjön a leve. A tésztához valókból tésztát gyúrok gyorsan, kinyújtom, és a tepsibe rakom. A tésztát berakom sülni, de csak 6-8 percre. Addig a tojásfehérjékből a porcukorral kemény habot verek, és a túrós masszámhoz keverem. A tésztát kiveszem a sütőből, és baracklekvárral megkenem. Rárakom a barackszeleteket, és rásimítom a túrós masszát. Visszarakom a sütőbe, de a hőt leveszem 170 fokra. Így sütöm kb. 50 percig, majd tűpróbával ellenőrzöm, hogy kész van-e. Kihűlve lehet szépen szeletelni, és másnap az igazi, bár mi nem bírjuk ki másnapig! Jó étvágyat kívánok hozzá! A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |