Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos-répakocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 doboz ananász, összevágva
50 dkg répa
60 dkg liszt
1 sütőpor
2 teáskanál fahéj
csipet só
8 tojás
40 dkg cukor
5 dl olaj
15 dkg puha Rama
1 vaníliás cukor
20 dkg porcukor
30 dkg tejszínes, natúr krémsajt

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, és a sóval elkeverem. A tojásokat a cukorral jól elkeverem, hozzáadom az olajat, majd krémesre keverem. A lisztes keveréket apránként az olajos tojásokhoz adom, és fokozatosan belekeverem. Rászórom a reszelt sárgarépát, az apró vágott és lecsöpögtetett ananász kockákat, (30 darabot elteszek a díszítéshez), majd a masszába keverem. A masszát egy nagyobb kikent, kiszórt tepsibe simítom és 170 fokon kb. 50 percig sütöm, kihűtöm. Közben elkészítem a krémet: a margarint, a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd apránként a krémsajtot is belekeverem. Egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenem, és 30 egyforma darabra vágom.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Darálós nagypapi módon » Tiramisu » Mascarponetorta » Sült madártej
» Kukac » Kávé bombák » Jókai szelet » Csíkos puding
» Schmalzkuchen » Baklava 2. » Tejberizs-süni » Csokoládés-nugátos tortácska
» Gyümölcskenyér egyszerűen » Málnás nektarin sörbet » Andi vizes piskótája » Habos gesztenye szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.