| Ananászos-répakocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 doboz ananász, összevágva 50 dkg répa 60 dkg liszt 1 sütőpor 2 teáskanál fahéj csipet só 8 tojás 40 dkg cukor 5 dl olaj 15 dkg puha Rama 1 vaníliás cukor 20 dkg porcukor 30 dkg tejszínes, natúr krémsajt Elkészítés: A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, és a sóval elkeverem. A tojásokat a cukorral jól elkeverem, hozzáadom az olajat, majd krémesre keverem. A lisztes keveréket apránként az olajos tojásokhoz adom, és fokozatosan belekeverem. Rászórom a reszelt sárgarépát, az apró vágott és lecsöpögtetett ananász kockákat, (30 darabot elteszek a díszítéshez), majd a masszába keverem. A masszát egy nagyobb kikent, kiszórt tepsibe simítom és 170 fokon kb. 50 percig sütöm, kihűtöm. Közben elkészítem a krémet: a margarint, a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd apránként a krémsajtot is belekeverem. Egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenem, és 30 egyforma darabra vágom. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |