| Túrós-barackos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 tojás 6 evőkanál cukor 15 dkg margarin 1 citrom 17 dkg liszt fél cs sütőpor Krémhez: 25 dkg túró 1 citrom 6 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor 5 evőkanál cukor 5 dl tej 1 konzerv barack 1 cs vaníliás pudingpor Tetejére: 1 cs piros tortazselé 2 evőkanál porcukor a konzervből kimaradt baracklé Elkészítés: A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot a sárgájához adjuk az olvasztott margarinnal együtt, majd fehéredésig keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a sárgás masszával együtt óvatosan a habba dolgozzuk. Egy 22*38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor teljesen kihűtjük, majd két lapba vágjuk. A krémhez a túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a vaníliás cukrot, 6 ek cukrot, majd alaposan elkeverjük. A végén beledolgozzuk az apróra vágott barackot is. A pudingport elkeverjük kb fél dl tejjel és 5 ek cukorral, majd felöntjük a többi tejjel és kis lángon állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt akkor összekeverjük a túrós krémmel. Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótát. A port kikeverjük a cukorral, majd felöntjük a konzervből kimaradt lével, addig melegítjük, míg a por el nem olvad, majd ha kezd kihűlni akkor a süti tetejére simítjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |