| Túrós-barackos torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 7 dkg hideg vaj 8 dkg cukor 20 dkg liszt ½ csomag sütőpor 1 tojás Töltelék: 75 dkg túró 10 dkg puha margarin 30 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 csomag vaníliaízű pudingpor 3 tojás 5 dl tej barackbefőtt (idényben nyers gyümölcs) Elkészítés: A tészta alapanyagait hideg kézzel gyorsan összeállítjuk. Ha nagyon kemény a tészta, egy kis hideg vízzel állítsuk be az állagát, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd hűtőbe tesszük fél órára, fóliába csomagolva. Egy tortaformát kivajazunk, a kinyújtott lapot beleigazítjuk, legalább 2 cm-es peremet készítve a tortának. A tésztát előmelegített, 180 °C-os sütőben elősütjük 10 percig. A túrót elkeverjük a lágy margarinnal, a tojások sárgájával, a pudingporral, a cukrokkal, hozzáadjuk lassan a tejet, majd óvatosan, hogy ne törjük, beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A tészta tetejét kirakjuk barackdarabokkal, a túrókrémet rásimítjuk, visszatesszük a sütőbe, s valamivel mérsékeltebb lángon, kb. 60- 70 percig sütjük. Ha megsült, kapcsoljuk ki a sütőt, és nyitott ajtónál tartsuk benn a süteményt még 20 percen keresztül, s csak akkor vegyük ki a formából. A receptet beküldte: viragneni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |