| Rumos vaníliás szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 60 dkg liszt 2 kanál holland kakaópor 20 dkg porcukor 20 dkg margarin vagy vaj 3 tojás 2 teáskanál szódabikarbóna 1 dl tej 1 csg vaníliás cukor 2 kanál rum Krémje 2 csg vaníliás pudingpor 1 csg vaníliás cukor 25 dkg margarin vagy vaj 25 dkg porcukor 7 dl tej Máz a tetejére 1 tojás fehérje 25 dkg porcukor ízlés szerint rum Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, három cipóra osztom. Ebből három lapot nyújtok. 32x34-es tepsiben 180 fokon megsütöm, kb. 10 perc alatt. A krémhez a tejet a pudinggal - a szokásos eljárással - felfőzöm, majd kihűtöm. A margarinból / vagy vajból / és porcukorból krémet keverek. A kihűlt pudingba belekeverem a margarinos / vajas / krémet, amit aztán ketté veszek és az egyik felébe ízlés szerint rumot teszek. Az alsó lapot vaníliás krémmel, a másodikat rumos krémmel kenem meg. A legfelső lapra rumos cukormázat teszek. A porcukrot a tojásfehérjével és a rummal kikeverem és a felső lapra késsel rákenem. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |