Tutireceptek.hu fejléc

Töltött-sült burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 közepes burgonya,
125 g májaskrém/májkrém,
2 db tojás,
1-2 tk mustár,
1-2 tk ketchup,
1-2 tk majonéz,
só,
metélőhagyma/zöldhagyma,
reszelt sajt.

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Mossuk meg a krumplikat és tegyük kiolajozott tepsibe. Süssük őket, míg teljesen meg nem puhulnak (kb. 40-60 perc krumplifajtától függően).
2. Közben készítsük el a tölteléket: Főzzük keményre a 2 tojást. Egy tálban keverjük össze a májaskrémet a felaprított snidlinggel, a ketchuppal, mustárral, majonézzel. Mikor kész a tojás, aprítsuk kockákra és ezt is keverjük a masszához.
3. Mikor megsültek a krumplik, vágjuk le a tetejüket hosszában. Kaparjuk ki teáskanállal a belsejüket és keverjük a májkrémes masszához. Ízlés szerint sózzuk meg a krémet és a krumplik belsejét. Töltsük meg a krumplikat púposan és szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal.
4. Tegyük vissza a krumplikat a tepsire és süssük kb. 15 percig 180 fokon. Friss salátával, v. paradicsommal, v./és paprikával tálaljuk.


A receptet beküldte: leti80


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya omlett » Rakott burgonyapüré » Burgonya chips » Burgonyapüré(apósom módra)
» Kaviár burgonya-fészekben » Burgonya Bori » Húsos texasi burgonya » Csípős burgonyasaláta
» Burgonyás szilvás gombóc » Fokhagymás újburgonya » Rakott tepsis burgonya » Könnyű rakott burgonya
» Burgonyasaláta almával » Hasselback burgonya » Tonhalas burgonyasaláta » Burgonyás morzsóka


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.