| Burgonyasaláta almával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 ½ kg burgonya, 4 ek citromlé, 2 ek olívaolaj, só, bors, 1 kis tubus majonéz, 1 dl tejföl, 2 ek sűrített tej, 1 kicsi összevágott kígyóuborka, 1 csokor összevagdalt snidling, 1 kis csokor összevagdalt petrezselyem, a tálaláshoz néhány szem salátalevél, 2 szem piros alma, durvára vágott dió Elkészítés: A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, nagy kockára vágjuk. 3 kanál citromlevet az olajjal meg a borssal alaposan elkeverjük. A krumplival összeforgatjuk, lehűtjük. Tálalás előtt a majonézt a tejföllel meg a sűrített tejjel elkeverjük, és a krumplira öntjük. Az uborkát, a snidlinget meg a petrezselymet is hozzáadva, az egészet könnyedén átforgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba töltjük, és a héjastól felszeletelt, kimagozott almát ráfektetjük. Az almát a maradék citromlével bedörzsöljük, nehogy megbarnuljon. Az összevagdalt dióval meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |