Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyasaláta almával recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 ½ kg burgonya,
4 ek citromlé,
2 ek olívaolaj,
só, bors,
1 kis tubus majonéz,
1 dl tejföl,
2 ek sűrített tej,
1 kicsi összevágott kígyóuborka,
1 csokor összevagdalt snidling,
1 kis csokor összevagdalt petrezselyem,
a tálaláshoz néhány szem salátalevél,
2 szem piros alma,
durvára vágott dió

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, nagy kockára vágjuk. 3 kanál citromlevet az olajjal meg a borssal alaposan elkeverjük. A krumplival összeforgatjuk, lehűtjük. Tálalás előtt a majonézt a tejföllel meg a sűrített tejjel elkeverjük, és a krumplira öntjük. Az uborkát, a snidlinget meg a petrezselymet is hozzáadva, az egészet könnyedén átforgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba töltjük, és a héjastól felszeletelt, kimagozott almát ráfektetjük. Az almát a maradék citromlével bedörzsöljük, nehogy megbarnuljon. Az összevagdalt dióval meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zellersaláta almával » Csirkemell almával » Céklasaláta almával » Burgonyasaláta majonézesen
» Kacsamell sajttal, almával » Almával töltött fácán » Almával töltött camembert » Almával sült hús
» Fank almaval » Vaniliás tiramisu almával » Csirkemáj almával » Burgonyasaláta kukoricával
» Zöldséges burgonyasaláta » Gombás csirkemáj almával » Kölespuding almával » Répaturmix almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.