| Rakott burgonyapüré receptHúsételek Hozzávalók: 2 kg burgonya, 50 dkg darált hús, 1 doboz csemege kukorica konzerv, 2 db kaliforniai paprika felkockázva, 2,5 dl tejszín ( vagy tej), 6 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt sajttal felezve), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, só, bors, lestyán, bazsalikom, borsfű, pirospaprika, szerecsendió, 1,5 dl paradicsomlé. Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, és a vajjal, tejszínnel, szerecsendióval robotgép segítségével pürésítjük. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. A kaliforniai paprikát kockára vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük benne, majd hozzáadjuk a darált húst a fűszerekkel, pirospaprikával megszórjuk, ráöntjük a paradicsomlevet. A darált húst a serpenyőben fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és a kockára vágott paprikát, puhára pároljuk. Egy sütőtál aljára elosztjuk a zöldséges darált húst. Erre rákenjük a krumplipürét. A krumplipüré tetejére reszeljük a sajtot. Előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, majd 2 percig légkeverésen pirítjuk A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |