| Tonhalas burgonyasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50 dkg héjában fõtt burgonya, 25 dkg fagyasztott tonhalfilé (vagy egyéb, nem szálkás tengeri hal), 25 dkg tisztított karfiol, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl félszáraz fehér bor, fél dl olaj, ízlés szerint ecet, cukor, só, törött fehér bors, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 3 gerezd fokhagyma. Elkészítés: A felengedett tonhalat nyersen kis kockákra vágom. Három decinyi ecetes-sós-cukros levet készítek, amelyet felforralok és a halkockákat beletéve, az újraforrástól számított nyolc percig fõzöm. Ezután leszûröm és hagyom kihûlni. A karfiolt apró rózsáira szedve megmosom, és kevés sós vízben félpuhára fõzöm. Leszûrve ugyancsak hagyom kihûlni. A meghámozott, kis kockákra vágott fõtt burgonyát, a karfiolt és a halkockákat salátástálba rakom. A fehér borba belekeverem a citromhéjat, és néhány percig forralom. Hagyom kihûlni, ezután beleteszek kevés sót, borsot, csipet cukrot, zúzott fokhagymát, majd belereszelem a megtisztított vöröshagymát. Az olajat is hozzáadva, a mártást rálocsolom a zöldséges halra. Az egészet jól átforgatom, szorosan, lehetõleg légmentesen lefedem és a hûtõszekrényben jól lehûtöm. Tálalás elõtt ismét átforgatom és pirított kenyérszeletekkel teszem az asztalra. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |