Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás szilvás gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
10 evőkanál liszt,
1 tojás,
1 evőkanál olaj,
1 kiskanál só.
szilva
cukor
őrölt fahéj
zsemlemorzsa
tejföl

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és burgonyatörőn átnyomjuk. Miután kihűlt, gyúródeszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót, olajat és összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk ,minden négyzetre egy kisebb kimagozott szilvát teszünk, és gombóccá formázzuk.

A gombócokat bő, lobogó sós vízbe tesszük, kifőzzük, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, és fahajjal ízesített zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorral meghintjük ízlés szerint.

Ezt a tésztát használjuk nudli készítésére is.

Tanácsok:
Lehet mellé tejfölt adni.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bácskai gombócleves » Gőzgombóc felvidéki módra » Svéd húsgombóc » Finom burgonyasaláta
» Burgonyáskenyér » Hagymagombóc » Májgombóc (levesbetét) » Pillekönnyű túrógombóc 1.
» Májgombóc – leves » Sajtos-burgonyás muffin » Túrógombóc diétásan » Mákos gombóc
» Burgonyás cukkínis lepény » Burgonyás sós teasüti » Rafaelló gombóc » Szilvás torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.