| Burgonyás szilvás gombóc receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 evőkanál olaj, 1 kiskanál só. szilva cukor őrölt fahéj zsemlemorzsa tejföl Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és burgonyatörőn átnyomjuk. Miután kihűlt, gyúródeszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót, olajat és összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk ,minden négyzetre egy kisebb kimagozott szilvát teszünk, és gombóccá formázzuk. A gombócokat bő, lobogó sós vízbe tesszük, kifőzzük, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, és fahajjal ízesített zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorral meghintjük ízlés szerint. Ezt a tésztát használjuk nudli készítésére is. Tanácsok: Lehet mellé tejfölt adni. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |