| Hasselback burgonya receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 burgonya 1 gerezd fokhagyma 2 ek olaj 2 csipet só 2 tk parmezán 2 szelet vaj reszelt sajt Elkészítés: A burgonyát alaposan megmosom, kb 2 mm távolságra bevagdosom, hogy egyformán szétnyíljanak a szeletek. Egy kis tálban összekeverem a reszelt fokhagymát, a sót, az olajat, és a parmezánt. Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a burgonyákat, meglocsolom az olajos öntettel, majd ráteszem a vajszeleteket és 220 fokos sütőben, kb 50 perc alatt készre sütöm. Sütés közben néhányszor kiveszem és meglocsolom a tepsiben lévő zsiradékkel. Tanácsok: Reszelt sajttal, petrezselyem zölddel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |