Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás újburgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
10 gerezd fokhagyma
50 dkg újburgonya
1 csokor újhagyma
2 e.k. olívaolaj
1 e.k. kakukkfű
só, bors

Elkészítés:
Az apró szemű újburgonya héját folyó víz alatt kefével
ledörzsöljük. Az újhagymát megtisztítjuk, zöld szárát levágjuk, majd
minden szálat hosszában kettéhasítunk. Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk,
és az újburgonyát kevergetve piros ropogósra sütjük benne. Ezután az újhagymát
és a kis fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk, és meg-megkevergetve 5 percig
sütjük, pároljuk. Megsózzuk, frissen őrölt fekete borssal és felaprított friss
kakukkfűvel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, és további 10-15 percig a
tűzön hagyjuk, hogy jól megpuhuljon.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás tészta » Fokhagymás-diós lapcsánka » Hússal töltött újburgonya » Fokhagymás ceruzabab
» Fokhagymás masni » Fokhagymás tarja Update1 » Fokhagymás sült krumpli » Göngyölt fokhagymás csülök
» Fokhagymás sertésmáj » Fokhagymás hátszín » Fokhagymás amúr » Fokhagymás csirkemell
» Pirított fokhagymás saláta » Fokhagymás halfilé » Sajtos-fokhagymás csirke » Tengerihal fokhagymásan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.