Tutireceptek.hu fejléc

Rakott tepsis burgonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20-30 dkg. füstölt szalonna,
50 dkg. füstölt kolbász,
50 dkg. füstölt oldalas ( tarja vagy sonka),
60 dkg. tisztított vöröshagyma,
1,5 kg. burgonya,
só,
őrölt fekete bors,
ételízesítő.

Elkészítés:
A szalonnát bevagdaljuk és kakastaréjként kisütjük. Az így elkészített darabokat a tepsi aljára rendezzük.Befedjük hagyma karikákkal, majd erre helyezzük a meghámozott és karikára vágott nyers burgonya harmadát.Ízesítjük ételízesítővel, sóval, őrölt fekete borssal, majd fedjük karikára vágott kolbásszal. Erre a rétegre újra hagyma karikárat halmozunk, majd burgonya következik. Fűszerezést követően rátesszük a füstölt oldalast, s újabb hagyímakarikákkal fedjük, s végül burgonyával. Ezt a réteget is megfűszerezzük és az igy előkészített ételt lefóliázzuk. Előmelegített, közepesen meleg sütőben 60-70 percig sütjük. A végén a fóliát eltávolítjuk s addig sütjük, amig a burgonya egy kis szint nem kap.Frissen tálaljuk.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás rakott zöldbab » Almás-sajtos burgonya » Tepsis csirkefalatok » Szegényes rakott karfiol
» Zöldséges burgonyarolád » Fokhagymás sült burgonya » Túróval rakott kifli » Túrós rakott krumpli
» Pikáns burgonyafőzelék » Túróval rakott burgonya » Túrós rakott karfiol » Rakott tészta egyszerűen
» Burgonyafánk másként » Hal burgonyabundában » Pudingos rakottas » Töltött burgonya májjal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.