| Rakott tepsis burgonya receptHúsételek Hozzávalók: 20-30 dkg. füstölt szalonna, 50 dkg. füstölt kolbász, 50 dkg. füstölt oldalas ( tarja vagy sonka), 60 dkg. tisztított vöröshagyma, 1,5 kg. burgonya, só, őrölt fekete bors, ételízesítő. Elkészítés: A szalonnát bevagdaljuk és kakastaréjként kisütjük. Az így elkészített darabokat a tepsi aljára rendezzük.Befedjük hagyma karikákkal, majd erre helyezzük a meghámozott és karikára vágott nyers burgonya harmadát.Ízesítjük ételízesítővel, sóval, őrölt fekete borssal, majd fedjük karikára vágott kolbásszal. Erre a rétegre újra hagyma karikárat halmozunk, majd burgonya következik. Fűszerezést követően rátesszük a füstölt oldalast, s újabb hagyímakarikákkal fedjük, s végül burgonyával. Ezt a réteget is megfűszerezzük és az igy előkészített ételt lefóliázzuk. Előmelegített, közepesen meleg sütőben 60-70 percig sütjük. A végén a fóliát eltávolítjuk s addig sütjük, amig a burgonya egy kis szint nem kap.Frissen tálaljuk. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |