Tutireceptek.hu fejléc

Töltött karaj sárgarépafelfújttal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg puha sajt (pl. pizzamozzarella)
3-4 szál sárgarépa
0,5 kg sertés karaj
2 tojás
liszt, só olaj

Elkészítés:
Sós vízben megfőzöm a szeletekre vágott répát. A karajszeleteket kicsit kiütögetem, a sajtból vastagabb szeleteket vágok, a húsra helyezem, majd összehajtom a húst. Ahhoz, hogy sütéskor a hús ne nyíljon szét, és ne folyjon ki a sajt, a batyuk széleit körbeütögetem. Mikor betöltöttem az összes hússzeletet, megsózom és félreteszem őket.
Köret: a megfőtt répát leszűröm és 2-3 másodpercig turrmixolom, majd habszifonba kanalazom a masszát. Szórok bele 2 evőkanálnyi lisztet, ¼ teáskanálnyi sót, öntök hozzá 1 evőkanál olajat és 2 tojásfehérjét. Belecsavarom a szifonba a patront, összerázom, és hagyom kicsit pihenni.
Kiolajozok, kilisztezek egy muffinformát, vagy más alkalmas edényt, majd a szifonból a formába töltöm a sárgarépa habot és kb. 15-20 perc alatt megsütöm.
Egy serpenyőbe olajat öntök, és mikor már kellően forró a zsiradék, belerakom a hússzeleteket. Pár perc alatt elősütöm az egyik oldalukat, majd megfordítom. A húsra öntök kb. 1 dl vizet, majd lefedve 3-4 perc alatt készre párolódik a hús. Az idő leteltével megfordítom a karajszeleteket, és a másik oldalukon is megsütöm.
Kiborítom a répafelfújtat, melléhelyezem a hússzeleteket.

Tanácsok:
Kicsit macerás, de mennyei.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Elzászi töltött dagadó » Mustáros töltött pecsenye » Libamájjal töltött gomba » Töltött húsos kifli
» Töltött sertésborda » Töltött zeller » Hamis töltött káposzta. » Fincsi töltött tök
» Baconnal töltött lángos » Mustban párolt karaj. » Böllérkaraj » Töltött csiga
» Töltött gomba sajttal » Túróval töltött husi » Sonkával töltött kenyérke » Töltött szendvics


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.