| Töltött zeller receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 db zellergumó 40 dkg darálthús 1 kis fej hagyma vaj só,bors a mártáshoz:4 db tojás 1 dl tejszín 1 dl tejföl szerecsendió 10 dkg reszelt sajt,só,bors Elkészítés: A zellert megtisztítjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészül, lecsepegtetjük, félbevágjuk és a közepét egy kiskanállal kivájjuk.Az apró kockákra vágott hagymát kevés vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, ízlés szerint fűszerezzük. Ha a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a zellerforgácsot is. Ezt a tölteléket belekanalazzuk a zellerekbe. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, a sajttal,felvert tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót adunk hozzá és egyenletesen a jénaiba ültetett zellerekre öntjük.Előmelegített sütőben kb.20 percig sütjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |