| Sonkával töltött kenyérke receptEgytálételek Hozzávalók: Tésztához: 1 kg finomliszt 6-7 dl langyos víz 2 evőkanál cukor 2 csapott evőkanál só 2 tasak instant élesztő Töltelék: 10 szelet pármai sonka (vagy hasonló) 8 db 8 percig főzött tojás 40 dkg füstölt sajt (de jó bármilyen maradék is) szárított őrölt rozmaring 2-3 db paradicsom extraszűz olívaolaj őrölt bors Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy selymes hatású rugalmas tésztát kapjunk. Liszttől függő a víz mennyisége. Kb. 5 percig gyúrjuk, majd fél órára pihenni hagyjuk (alufóliával lefedve, nagyobb edényben. A tészta kétszeresére dagad). Amikor letelt a fél óra, meggyömöszöljük a tésztát, hogy a levegő eltávozzon belőle (kb. 1 percig), majd kinyújtjuk kb. 1 m x 20 cm-re. Ne legyen túl vastag a tészta. Beletesszük a közepébe a szeletelt sonkákat hosszában elrendezve, majd a karikára vágott tojásokat (egyben is lehet hagyni), a paradicsomot, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal, rászorjuk a rozmaringot. Amikor ezekkel elkészültünk, a tésztát ráhajtjuk a töltelékre, és a két végét összekötjük, hogy karika alakot kapjunk. Hagyjuk pihenni fél órát. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és 35 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje. Melegen és hidegen is fogyasztható, a maradékot nyugodtan le lehet fagyasztani. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |