| Töltött szendvics receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 1 hosszúkás kenyér (francia vagy zsúrkenyér) 5 dkg juhtúró 5 dkg vaj vagy margarin 1 kis fej lilahagyma 2 kisebb ecetes uborka 5 dkg füstölt sajt 2 evőkanál sör 1 evőkanál tejföl 1 teáskanál piros fűszerpaprika 1 teáskanál mustár késhegynyi törött fekete bors csipetnyi porcukor késhegynyi őrölt köménymag ízlés szerint só. Elkészítés: A juhtúrót keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt és a sört. Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot és a köménymagot. Addig keverjük, amíg habos, egynemű krém lesz belőle. Az uborkát, a sajtot és a lilahagymát egyforma, nagyon apró kockákra vagdaljuk, majd a körözöttbe belekeverjük. A kenyeret hosszában kettévágjuk, és a belét kiszedjük, majd nagyon apróra összevágjuk. A krémhez keverjük. A két fél kivájt kenyérhéjat megtöltjük a krémmel, majd a kenyeret eredeti formájára összeállítva, alufóliába csomagoljuk. A mélyhűtőben megdermesztjük. Fogyasztás előtt elég fél órával elővenni. Ujjnyi vastag szeletekre felvágva tálaljuk. Tanácsok: Kitűnő borkorcsolya vagy vacsora. Akár dupla adagot is érdemes készíteni belőle, mert hónapokig eláll a mélyhűtőben. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |