| Fincsi töltött tök receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 db közepes tök 50 dkg sovány darált hús (pulykacombfilé, sertéscomb, stb.) 1 fej vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma olaj pirospaprika 1-1 zöldpaprika, paradicsom só, bors 3 tojás 5 dkg trappista sajt 1-2 dl tejföl kevés tej Elkészítés: A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, kikaparjuk a magját, kívül-belül enyhén megsózzuk, állni hagyjuk. A darált húsból kevés olajon, hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, paradicsommal, paprikával, sóval, borssal pörköltet készítünk, közben a tojásokat keményre főzzük. A sajtot lereszeljük, tejföllel sűrű péppé keverjük. A pörkölthöz adjuk az apróra vágott főtt tojást, beletöltjük a tökbe, ráöntjük a tejfölös sajtot, amibe szükség szerint kevés tejet is kevertünk, majd sütőben megsütjük. Tanácsok: Cukkinival is igen jó. Remek lehetőség a maradék húsok felhasználására. Főzeléket nem kedvelő gyermekünkkel is érdemes megkóstoltatni! :-) Ne töltsük teljesen tele a tököt, mert sütés közben könnyen kifolyik és leég a töltelék. A receptet beküldte: Lilly1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |