| Töltött gomba sajttal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 12-15 db. nagyobb gombafej ( sampinyon, kucsmagomba, pereszke, szürke tolcsérgomba, stb.) 20 dkg. füstölt sonka, 15 dkg. lágy sajt 5 dkg. reszelt kemény sajt, só őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma, néhány szál kakukkfű ( vagy 1 mokkáskanál morzsolt), 3 szál újhagyma ( vagy 1 kisebb fej apróra vágva) 3 dkg. vaj Elkészítés: A gombákat alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a szárait kitörjük. A kakukkfű leveleit leszedjük, apróra vágjuk. Az újhagyma fehér szárrészét feldaraboljuk, a zöld részt eltávolitjuk. A sonkát apró kockákra szeleteljük, a fokhagymát finomra vágjuk. Az egészet a felaprózott gombaszárakhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk és a lágy sajtot is hozzáadva alaposan összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk, majd a gombakalapokbat a beletöltött masszával bele ültetjük. Tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal és közepes hőfokú, előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük Tanácsok: Tavasszal kucsma gombát, ősszel pereszkét, szürke tölcsérgombát is használhatunk az ételhez. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |