| Mustáros töltött pecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 10 dkg zöldborsó, 1 csokor petrezselyem zöld, majoránna, őrölt bors, 3 db tojás, 2,5 dl tej, 3 db zsemle, 10 dkg gomba, 10 dkg csirkemáj, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál étolaj, só, 60 dkg sertéskaraj, 5 dl tejföl. Elkészítés: A húst szeletekre vágjuk, kissé kiverjük, besózzuk. Kiolajozott tepsibe egymás mellé tesszük, és alaposan megkenjük mustárral. A töltelékhez a májat és a gombát apróra vágjuk, majd az olajon kevergetve megpirítjuk. A zsemléket hideg tejbe áztatjuk, azután kicsavarjuk. Két tojást keményre főzünk, apróra vágunk, és összedolgozzuk a gombás májjal, a zsemlével meg a nyers tojással. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Végül belekeverjük az előzetesen megpárolt zöldborsót. A tölteléket a hússzeletekre halmozzuk, majd gazdagon bevonjuk a simára kevert tejföllel. Közepesen forró sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |