| Hagymás túrós galuska receptTésztafélék Hozzávalók: 40 dkg liszt 40 dkg túró 4 db tojás 20 dkg füstöltcsászárszalonna 1 ek zsír 1 nagy fej vöröshagyma 3 dl tejföl 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A lisztet a túróval a tojással és kb 1 dl vízzel dolgozzuk össze .Bő forrásban lévő sós vízbe egy evőkanállal galuskákat szagassunk.Főzzük meg majd szűrjük le. A szalonnát vágjuk kis kockára és zsírjára süssük ki. Ha megsült egy szűrőkanállal szedjük ki a pörcöket és a visszamardt zsírban pirítsuk meg az aprókockára vágott vöröshagymát. Egy tűzállótálat kenjünk ki a hagyma alatt maradt zsiradékkal. A tálba rétegezve alúra tegyük a kifőtt galuskát rá a hagymát majd a pörcöket.Ezután a tejfölt. Újra a galuska következik,a hagyma ,pörc, tejföl. Ha elfogytak a hozzávalók akkor szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb 15 percalatt süssük készre. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |