Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás túrós galuska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
40 dkg liszt
40 dkg túró
4 db tojás
20 dkg füstöltcsászárszalonna
1 ek zsír
1 nagy fej vöröshagyma
3 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A lisztet a túróval a tojással és kb 1 dl vízzel dolgozzuk össze .Bő forrásban lévő sós vízbe egy evőkanállal galuskákat szagassunk.Főzzük meg majd szűrjük le.
A szalonnát vágjuk kis kockára és zsírjára süssük ki.
Ha megsült egy szűrőkanállal szedjük ki a pörcöket és a visszamardt zsírban pirítsuk meg az aprókockára vágott vöröshagymát.
Egy tűzállótálat kenjünk ki a hagyma alatt maradt zsiradékkal.
A tálba rétegezve alúra tegyük a kifőtt galuskát
rá a hagymát majd a pörcöket.Ezután a tejfölt.
Újra a galuska következik,a hagyma ,pörc, tejföl.
Ha elfogytak a hozzávalók akkor szórjuk meg a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben kb 15 percalatt süssük készre.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-túrós fincsi torta » Borzas gyümölcsös-túrós » Büfés túrós » Galuska-levesbetét
» Túrós, mazsolás kuglóf » Medvehagymás sajtmártás » Galuskás-krumpli leves » Fokhagymás-fűszeres lazac
» Finom túrós lepény » Fokhagymás krumplileves » Hagymás kenyér » Hagymás krumpli
» Túróspuffancs II. » Túrós fonott süti » Almás meggyes túrós lepény » Juhtúrós rakott brokkoli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.