| Somlói galuska(egyszerűen) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A rumaromás öntet hozzávalói: 30 dkg kristálycukor 1 cs. vaníliás cukor 10 dkg mazsola 1 db rumaroma 6 dl vízbe tedd bele a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát és forrald fel. Majd öntsd bele a rumaromát. Kihűlve a hűtőben sokáig eláll. A csokiszósz hozzávalói: 50 dkg kristálycukor 1 cs. vaníliás cukor 20 dkg. kakaópor 1 db rumaroma Elkészítés: 6 dl meleg vízbe keverd bele csomómentesen a kristálycukrot a kakaóport és a vaníliás cukrot. Majd tedd fel főni. Magától be fog sűrűsödni,folyós krémes lesz. Amikor kész,keverd bele a rumaromát. !!! Ha kihűl még sűrűbbé válik!!! Kihűlve a hűtőben sokáig eláll. Ezek után vedd elő a babapiskótát,vágd fel. Tedd bele egy nagyobb tálba. Kicsit locsold meg a rumaromás öntettel.(nem kell mind!) 2 csomag vaníliás pudingporból készíts pudingot. Öntsd rá a piskótára és keverd össze vele. Fóliázd le az egészet (így a puding nem fog bőrösödni)és hagy kihűlni Amikor kihűlt szedj ki egy tányérba. Locsold meg a csokiszósszal. Tégy rá tejszínhabot. A receptet beküldte: Edibabacica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |