| Somogyi galuska receptTésztafélék Hozzávalók: 40 dkg rétesliszt 3 tojás 20 dkg kockázott bacon 2 fej vöröshagyma 3 dl tejföl só fűszerpaprika Elkészítés: A lisztből és a tojásból közepesen lágy galuskatésztát keverünk. Sózzuk, fél órát hagyjuk állni. Forrásban lévő sós vízbe hosszúkás, nagyobb galuskákat szaggatunk. Közben megsütjük a bacont, kiszedjük a pörcöket. A kifőtt galuskát a bacon zsírjába szedjük, ha túl sok a zsír, egy részét le kell önteni. A hagymát karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk és olajban ropogósra kisütjük. A galuskát hőálló edénybe tesszük, meghintjük pirospaprikával, majd a felmelegített, enyhén sózott tejföllel leöntjük. Tetejére szórjuk a bacon-pörcöt és a ropogós hagymakarikákat. Tanácsok: Nem diétás, de nagyon laktató. Én legutóbb galuska helyett mirelit nudlit főztem ki, azzal is nagyon finom volt! - és az elkészítési idő rövidült. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Léda46 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |