Tutireceptek.hu fejléc

Rakott galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 tojás
liszt
2 fej vöröshagyma
10 dkg főtt, füstölt császárszalonna
15 dkg főtt, füstölt tarja
15 dkg trappista sajt
tejföl

zsír vagy olaj

Elkészítés:
A tojásokból és a lisztből galuskát készítünk, megfőzzük, majd amikor leszűrtük, tejföllel összekeverjük.

A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apró kockára vágott szalonnát és tarját. Szép pirosra sütjük.

Amikor kész, tűzálló tál aljára belerakjuk a tejfölös galuska felét, és a tetejét megszórjuk a már megpirított, hagymás szalonnás tarjával. A sajtot lereszeljük, és a felét rászórjuk. Ezután mehet rá a galuska másik fele, ugyanúgy a pirított hagymás szalonnás tarja és végül a sajt.

Sütőbe kicsit összesütjük és forrón tálaljuk.

Nagyon ízletes, és laktató egytálétel.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Somlói galuska(egyszerűen) » Sörleves habgaluskával » Tökös rakott tészta » Mexikói rakott tészta
» Rakott brokkoli másként » Rakott karaj » Rakott tejfölös » Rakott tök hús nélkül
» Húsos rakott tészta » Zellerrakottas sonkával » Darálthúsos rakott zöldbab » Darált hússal rakott penne
» Sajtos rakott csirkemell » Sajtos-sonkás rakott kifli » Rakott csirketál » Rakottkáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.