| Rakott galuska receptEgytálételek Hozzávalók: 4 tojás liszt 2 fej vöröshagyma 10 dkg főtt, füstölt császárszalonna 15 dkg főtt, füstölt tarja 15 dkg trappista sajt tejföl só zsír vagy olaj Elkészítés: A tojásokból és a lisztből galuskát készítünk, megfőzzük, majd amikor leszűrtük, tejföllel összekeverjük. A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apró kockára vágott szalonnát és tarját. Szép pirosra sütjük. Amikor kész, tűzálló tál aljára belerakjuk a tejfölös galuska felét, és a tetejét megszórjuk a már megpirított, hagymás szalonnás tarjával. A sajtot lereszeljük, és a felét rászórjuk. Ezután mehet rá a galuska másik fele, ugyanúgy a pirított hagymás szalonnás tarja és végül a sajt. Sütőbe kicsit összesütjük és forrón tálaljuk. Nagyon ízletes, és laktató egytálétel. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |