| Somlói galuska (U2) receptHozzávalók: Kakaós piskótához: 2 tojás 2 evőkanál víz 4 evőkanál szorbit (40 g) 30 g zabpehelyliszt 2 kiskanál kakaópor 1 kiskanál sütőpor 8 g finomliszt Sima piskótához: 2 tojás 2 evőkanál víz 4 evőkanál szorbit (40g) 30 g zabpehelyliszt 10 g finomliszt 1 kiskanál sütőpor pici reszelt citromhéj Vaníliás krémhez: 25 g Dr.Oetker vaníliás pudingpor 4 dl tej 9 db édesítő tabletta Csokiöntethez: 7,5 dl tej 30 g csokipudingpor 25 g kakaópor 22 db édesítő tabletta 1 tojás 1/2 üveg rumaroma 25 g margarin Szóráshoz: 15 g darált dió 30 g mazsola Díszítéshez: Hulala kék tejszín édesítő folyadék Dr Oetker édesítő folyadék Elkészítés: A sütőt előmelegítem a kis tepsimet ( 14x20cm) pedig kibélelem sütőpapírral. Elkészítem a sima piskótát, belesimítom, és tűpróbáig sütöm. Közben a kakaós piskótát is kikavarom. Ha kisült a sima piskóta, kiveszem papírostul és belehelyezek egy másik papírt, amibe szintén belesimítom a masszát, csak most a kakaósat. Ezt is készre sütöm. Ha kész, kiveszem a tepsiből, lehúzom a papírt a hátukról, de azon hűtöm ki őket. A tésztát kézzel kicsikre csipdosom, szóval szétszaggatom. A vaníliás krémhez kimérem a tejet, és felteszem forrni. Ebből a tejből "ellopok" egy keveset, hogy ki tudjam keverni a port simára. A tejbe belerakom a tablettákat, hogy el tudjanak olvadni. Ha forr a tej, belekeverem a kikevert port, és sűrűre főzöm. Ha kész, félrerakom. Készítem a csokisat. Szisztéma hasonló. A kimért tejet felteszem a tablettákkal forrni. Közben egy kis tálkában kikeverem a kakaóport, a pudingport és a tojást, ha kell ehhez is lopunk tejet. Ha forr a lábasban a tej, akkor beleöntöm, majd folyamatosan kevergetem, nem lesz olyan sűrű, de látni fogjátok, hogy azért picit húzni fog...:) Ha elzártam alatta a gázt, mehet bele a rumaroma és a margarin is. Kezdődik a pakolgatás. Egy nagyobb tepsit előveszek. Aljára öntök csokiöntetet, elosztom rajta a sima piskótacafatokat, majd lelocsolom vaníliás szósszal. Ezután megszórom darált dióval és mazsolával az egészet. Mehet rá a kakaós piskóta is. Ha ez is megvan, az egészet lelocsolom a csokiöntettel, és hűtőben összeérlelem. Tálaláskor a desszertes tálkákba kanalazok belőle, majd édesítős tejszínhabbal kínálom. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |