| Pirított puliszka-galuskák receptKöretek Hozzávalók: 12, 5 dkg (kb. 2 dl) kukoricadara 5 dl víz/tej keveréke só 2 dkg margarin Elkészítés: A víz/tej keveréket felforraljuk, enyhén sózzuk. Amikor felforrt, szép lassan, állandóan kevergetve beleöntjük a kukoricadarát. Takaréklángra vesszük és addig kevergetjük, amíg a folyadékot mind magába szívta. Megkóstoljuk, ha kell, még önthetünk hozzá egy kevés forró vizet és meg is sózhatjuk. Olyan állaga legyen, hogy tálalásnál formázni lehessen. Ha véletlenül hígabbra sikerülne, az sem baj, akkor másképpen tálalunk:) Tálalás előtt kanállal galuskákat szaggatunk a puliszkából, kevés forró olajon megpirítjuk mindkét oldalát és tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |