| Sajtos, gombás galuska receptEgytálételek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 20 dkg erdei csiperke (vagy tetszőleges más gomba) 40 dkg liszt 2 db tojás 2 evőkanál olaj 1 teáskanál vágott kakukkfű 1 teáskanál vágott petrezselyem 2 dl tejföl 2 dkg vaj 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: Nagy lábosban vizet forralunk a galuskafőzéshez. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. Elkészítés: A lisztet simára keverjük a tojássokkal, egy csipet sóval és annyi vízzel, hogy galuska sűrűségű (nem túl folyékony) masszát kapjunk. A forró, sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, lemossuk, lecsepegtetjük. Ha van rá lehetőség, lehet tenni a tésztába szárított, őrölt gombát is, hogy még ízletesebb legyen. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a gombát, és erős tűzön 2-3 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és az összevágott fűszerekkel is megszórjuk. Rövid ideig összepirítjuk, és a tűzről levéve összekeverjük a galuskával, meg a tejföllel. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy hőálló tálat, beletesszük a galuskát, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben pirosra sütjük. Amikor szép a teteje, kivesszük és tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |