| Tejszínkrémes-mandulás charlotte receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 zselatinlap 5 dkg margarin 50 dkg tejszínes krémsajt 15 dkg cukor 10 dkg mandula (őrölt) 25 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt) 24 babapiskóta 2 evőkanál gránátalmaszörp A mázhoz 20 dkg étcsokoládé 4 evőkanál tejszín Elkészítés: A charlotte-hoz a zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Serpenyőben 3 evőkanál vizet langyosítunk, majd beletesszük a zselatint, és ujjainkkal elnyomkodjuk. A tejszín-krémsajtot, a zselatint, a megolvasztott margarint, a cukrot és a mandulát robotgéppel simára dolgozzuk, majd belekeverjük az aszalt gyümölcsöket. A babapiskótákat kettétörjük. A gránátalmaszörpöt és 3 evőkanál vizet összekeverünk. Pár pillanatra belemártjuk a babapiskótákat. Kikent forma falát körben kirakjuk a babapiskótákkal, belesimítjuk a tejszínkrémet, piskótaréteggel befedjük, és addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére piskótát teszünk. Folpackkal lefedjük, tányért teszünk rá, erre súlyokat. 6 órára hűtőbe rakjuk. A mázhoz a csokoládét vízgőzben felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és habosra keverjük. A charlotte-ot a formából kiborítjuk, a mázzal meglocsoljuk, a maradékot külön kínáljuk hozzá. Tanácsok: Gránátalmaszörp helyett málnaszörpöt is használhatunk. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |