Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínkrémes-mandulás charlotte recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 zselatinlap
5 dkg margarin
50 dkg tejszínes krémsajt
15 dkg cukor
10 dkg mandula (őrölt)
25 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)
24 babapiskóta
2 evőkanál gránátalmaszörp

A mázhoz
20 dkg étcsokoládé
4 evőkanál tejszín

Elkészítés:
A charlotte-hoz a zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Serpenyőben 3 evőkanál vizet langyosítunk, majd beletesszük a zselatint, és ujjainkkal elnyomkodjuk. A tejszín-krémsajtot, a zselatint, a megolvasztott margarint, a cukrot és a mandulát robotgéppel simára dolgozzuk, majd belekeverjük az aszalt gyümölcsöket. A babapiskótákat kettétörjük. A gránátalmaszörpöt és 3 evőkanál vizet összekeverünk. Pár pillanatra belemártjuk a babapiskótákat. Kikent forma falát körben kirakjuk a babapiskótákkal, belesimítjuk a tejszínkrémet, piskótaréteggel befedjük, és addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére piskótát teszünk. Folpackkal lefedjük, tányért teszünk rá, erre súlyokat. 6 órára hűtőbe rakjuk. A mázhoz a csokoládét vízgőzben felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és habosra keverjük. A charlotte-ot a formából kiborítjuk, a mázzal meglocsoljuk, a maradékot külön kínáljuk hozzá.

Tanácsok:
Gránátalmaszörp helyett málnaszörpöt is használhatunk.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epercharlotte » Kávés charlotte » Barackos charlotte torta » Eper Charlotte
» Túrókrémes Charlotte-torta » Áfonyás charlotte » Dinnyecharlotte » Joghurtos Charlotte-torta
» Charlotte torta » Epres-ananászos charlotte » Scharlotte - Túróbomba » Gesztenyés Charlotte
» Sonkás falatkák » Gesztenyekocka » Linzer karikák » Áfonyás túrópuding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.