| Epercharlotte receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 zselatinlap 15 dkg porcukor 24 babapiskóta 4 evőkanál narancsszörp 50 dkg eper 2 dl tejszín 60 dkg krémsajt 4 csepp vaníliaaroma 7,5 dkg mandula (őrölt) Elkészítés: ELKÉSZÍTÉS A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint, oldódásig kevergetjük, majd langyosra hűtjük. A babapiskótákra öntjük a narancsszörpöt. Egy kerek tortaforma alját és széleit a babapiskótával csillag alakban kibéleljük. (Ha kell, középen törjük ketté a piskótákat, hogy a széleken egyformán álljon.) 30 dkg epret kockákra vágunk. A tejszínt habbá verjük. Keverőtálban összekeverjük a krémsajtot, a vaníliaaromát, a mandulát és a zselatinos vizet, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt és az eperdarabkákat. A keveréket a piskótákkal kibélelt formába öntjük, és a maradék piskótával befedjük. Tányért és súlyt teszünk rá, majd 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalótálra borítjuk, tejszínhabbal, eperpürével és a maradék eperrel díszítjük. Tanácsok: Még finomabb lesz az epercharlotte, ha 2 evőkanál cukorsziruppal hígított konyakot adunk hozzá. Elkészítési idő: 150 perc Kalóriatartalom: 800 kcal A receptet beküldte: krisztoszteron Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |