| Gesztenyés Charlotte receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 6 evőkanál liszt 6 evőkanál porcukor 1 csapott mokkáskanál sütőpor 15 dkg baracklekvár. Krém: 25 dkg gesztenyemassza 3 dl tejszín 10 dkg porcukor 1 cs.vaniliáscukor 1 citrom reszelt héja 3 dkg zselatin. Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk,a sárgájukat alaposan kikeverjük a cukorral.A fehérjét kemény habbá verjük,majd először a cukros sárgáját,utána a sütőporos lisztet keverjük hozzá egy fakanállal. A masszát tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben kisütjük.Melegen feltekerjük,majd miután kihűlt,szétnyitjuk,lekvárral megkenjük,és visszatekerjük.Folpackkal kibélelünk egy félgömbformát,és a felszeletelt piskótatekercsek- ből egy sort rakunk bele. A krémhez a tejszínt cukorral kemény habbá verjük,vízben olvasztott zselatint adunk hozzá, majd a finomra lereszelt gesztenyemasszát is beleadjuk.(Egy dl vizet felforralunk,csomómentesre elkeverjük benne a zselatint,és a tejszínhez keverjük.)A tejszínes gesztenyekrémet a piskótás formába öntjük,és hűtőbe tesszük. Amikor valamelyest szilárdulni kezd,a tetejét befedjük lekváros tekercsekkel.Hűtőben dermesztjük egy éjszakán át.Fogyasztás előtt lapostányérra borítjuk,a fóliát eltávolítjuk,a tetejét tejszínhabbal és gesztenyegolyócskákkal, gesztenyeszivekkel díszíthetjük. Tanácsok: Nagyon mutatós és finom süti! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: pesmár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |