| Joghurtos Charlotte-torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12-13 dkg babapiskóta 10dkg vaj 16 csokoládés rudacska,amit én babapiskótával helyettesítettem 1 teáskanál eperdzsem 2 zacskó citrom ízű zselépor(főzős) 20 dkg cukor 5dl joghurt 5 dl tejszín 1 zacskó vaníliás cukor Elkészítés: A szétmorzsolt babapiskótát az olvasztott vajjal összegyúrjuk és margarinnal kikent 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk,kb.2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A megszilárdult tortalapot tálcára csúsztatjuk és az eperdzsemmel megkenjük,kinyitva köré állítjuk a karimát.(én egyel nagyobb tortasütő karimáját raktam köré.) A zseléport 3 dl hideg vízben csomómentesen elkeverjük,hozzáadjuk a cukrot és kevergetve addig melegítjük,amíg a zselépor és a cukor feloldódik.(ne forraljuk).A tűzhely szélére húzzuk és rövid pihentetés után belevegyítjük a joghurtot.Hideg helyre tesszük. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk,a dermedő zselébe forgatjuk és a krémet a tortalapra simítjuk.Kb.3 órára hűtőszekrénybe állítjuk.A maradék tejszínt a vaníliás cukorral felverjük és lazán a krémre halmozzuk. Tanácsok: Én tejszín helyett szederrel díszítettem:) A sütit megnézhetitek a naplóm 495.bejegyzésénél:D Kalóriatartalom: 1890 kcal Szénhidráttartalom: 42g/szelet gramm Zsírtartalom: 29 g gramm A receptet beküldte: csevab Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |