Tutireceptek.hu fejléc

Eper Charlotte recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

350 g babapiskóta,
300 g eper,
2,5 dl tejszín,
30 g zselatin,
60 g cukor,
1 dl eper- vagy málnaszörp.

Elkészítés:
Babapiskótával béleljük ki egy előzőleg kivajazott
charlotte-formát (vagy egy kisebb, magas fazekat).
Langyos vízben áztassuk meg a zselatint, adjuk hozzá az eper- vagy málnaszörpöt, lassú tűzön állandó kevergetés közben addig melegítsük, amíg a zselatin teljesen fel nem olvad. A tetején esetleg keletkező habot vízbe mártott kenőtollal eltávolítjuk. Ha langyosra hűlt,hozzáadjuk a megmosott, lecsorgatott, kicsumázott epret,
de néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Hagyjuk teljesen kihülni. Közben a cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, nagy részét lazán a zselatinos gyümölcssziruphoz keverjük és beleöntjük a formába. Alufóliával lefedjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Tanácsok:
Tálalás előtt egy pillanatra meleg vízbe mártjuk a formát, a tésztát tálra borítjuk, s a félretett eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Aramis39


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrókrémes Charlotte-torta » Barackos charlotte torta » Charlotte torta » Scharlotte - Túróbomba
» Epres-ananászos charlotte » Epercharlotte » Áfonyás charlotte » Gesztenyés Charlotte
» Kávés charlotte » Joghurtos Charlotte-torta » Dinnyecharlotte » Finom túrós gombóc
» 1 hetes lángos » Túródesszert » Barackos szelet » Lambada


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.