| Gesztenyekocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 tojás 6 evőkanál porcukor 10 dkg ráma 6 ek liszt fél cs. sütőpor 2 ek keserű kakaópor Krémhez: 1 cs. vanília ízű pudingpor (főznivaló) 3 dl tej 25 dkg porcukor 20 dkg ráma 50 dkg gesztenyemassza 2 ek rum ( én kihagytam :)) tetejére: 6 dl habtejszín 2 cs. habfix 3-4 ek kristálycukor 2 ek keserű kakaópor Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük. az olvasztott ,de nem meleg margarint belecsurgatjuk,keverjük. A lisztet a sütőporral ,a kakaóporral összeforgatjuk. egyharmadát az előzőekre szitáljuk,de nem keverjük el!A tojásfehérjéket kemény hebbá verjük ,egyharmadát a masszára rakjuk és összeforgatjuk óvatosan.A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit (kb 30x30) kikenünk, lisztezünk, belekenjük a masszát (vékony tészta lesz) 180 fokon 20 perc alatt megsütjük (légkeveréssel 165 fok) A krémhez a pudingport 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük ,kihülni hagyjuk! A margarint a porcukorral keverjük, majd a megnyomkodott gesztenyemasszát és a hideg vanilia krémet is hozzáadjuk , keverjük! jöhet a rum ,aki szereti! Egyenletesen a tésztára kenjük! A tejszínt habbá keverjük ,a habfixálót és a cukrot is beleszorjuk és keményre verjük! a gesztenyekrémre kenjük, a tetejére kakaóport szitálunk és behűtjük! Tálaláskor forró vízbe mártott kanállal kockákra vágjuk! Tanácsok: Kész sütiről kép :Naplóm 451.kép Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: Mokka78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |