| Kávés charlotte receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dl tej 1 tojás 3 tojássárgája 6 dkg cukor 3 dkg liszt 1 kis csésze erős kávé 2,5 dkg vaj 5 zselatinlap 1,5 dl tejszín 30 babapiskóta A díszítéshez tejszínhab Elkészítés: krémhez a tejet felforraljuk. Az egész tojást a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk az átszitált lisztet. A forró (de nem lobogó) tejjel felöntjük, és a kávéval ízesítjük. Kislángon sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és a vajjal habosra keverjük. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet, és a felmelegített tejszínbe keverjük. Végül óvatosan a hideg kávés krémhez adjuk. Kerek tortaformát zsírpapírral kibélelünk, Beleöntjük, és másnapig hűtőben állni hagyjuk. Tálaláskor tálra borítjuk, körben félbetört babapiskótákat �tapasztunk� hozzá, középen csillag alakban kirakjuk a piskótákkal. Tejszínhabbal és cukrozott vagy csokiba mártott kávészemekkel díszítjük. A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |