Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás charlotte recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához

6 db tojás
12 dkg finomliszt (kilófaló, piskótához való)
12 dkg xilit
1 tk sütőpor
20 dkg áfonyadzsem (ízlés szerint)

A töltelékhez

10 dkg xilit
50 dkg tehéntúró
10 g zselatin
4 dl habtejszín
15 g áfonya (aszalt)
1 dl gyümölcslé (áfonyalé, vagy 1 dl víz és 2 ek áfonyadzsem)
1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:
Először megsütjük a piskótát. Az egész tojásokat habosra verjük a xilittel, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és készre sütjük.Tűpróba!
Mikor megsült, egy kicsit nyirkos konyharuhában felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát áfonyalekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk.
A zselatint elkészítjük az áfonyalével és hagyjuk hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A túrót összekeverjük a xilittel, a vanília aromával, a kihűlt zselatinnal, és óvatosan a tejszínt, és a gyümölcsöt is beleforgatjuk.
Egy kb.1,5l -es tálat folpackkal kibélelünk, ebbe szorosan egymás mellé helyezzük a tekercseket, majd ebbe töltjük a krémet, és a tetejét is beborítjuk piskótákkal.
Hűtőbe tesszük minimum 6-8 órát, míg a zselatinos krém megköt. Ekkor óvatosan kiborítjuk a formából, és díszíthetjük, de így is nagyon mutatós tortánk lesz.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 33x33x3 cm


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dinnyecharlotte » Áfonyás joghurttorta » Epres-ananászos charlotte » Áfonyás zableves
» Epercharlotte » Diós-áfonyás muffin » Áfonyás őzmedalionok » Vörösáfonyás keksz
» Áfonyás-tejszínhabos torta » Áfonyás teasütemény » Áfonyás gérpruit » Áfonyás fagylalt
» Áfonyás limonádé » Áfonyás lepény » Áfonyás kókusz kuglóf » Áfonyás répás muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.