| Áfonyás charlotte receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához 6 db tojás 12 dkg finomliszt (kilófaló, piskótához való) 12 dkg xilit 1 tk sütőpor 20 dkg áfonyadzsem (ízlés szerint) A töltelékhez 10 dkg xilit 50 dkg tehéntúró 10 g zselatin 4 dl habtejszín 15 g áfonya (aszalt) 1 dl gyümölcslé (áfonyalé, vagy 1 dl víz és 2 ek áfonyadzsem) 1 teáskanál vanília aroma Elkészítés: Először megsütjük a piskótát. Az egész tojásokat habosra verjük a xilittel, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és készre sütjük.Tűpróba! Mikor megsült, egy kicsit nyirkos konyharuhában felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát áfonyalekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. A zselatint elkészítjük az áfonyalével és hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a xilittel, a vanília aromával, a kihűlt zselatinnal, és óvatosan a tejszínt, és a gyümölcsöt is beleforgatjuk. Egy kb.1,5l -es tálat folpackkal kibélelünk, ebbe szorosan egymás mellé helyezzük a tekercseket, majd ebbe töltjük a krémet, és a tetejét is beborítjuk piskótákkal. Hűtőbe tesszük minimum 6-8 órát, míg a zselatinos krém megköt. Ekkor óvatosan kiborítjuk a formából, és díszíthetjük, de így is nagyon mutatós tortánk lesz. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 33x33x3 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |