| Scharlotte - Túróbomba receptSütemények, édességek Hozzávalók: Krém: I./ 2 cs. tejszínhab pótló por + 3 dl tej vagy 2 dl tejszín vagy 2 dl HULALA II./ 450 g tejföl 1 citrom lereszelt héja,kevés leve 4 ek. cukor 25 dkg túró 1 cs. Horváth Rozi zselatin Bolti piskótatekercs Lekvár Elkészítés: A piskótatekercset megkenjük a lekvárral,majd vékony szeletekre vágjuk. A folpack-kal kibélelt kerek jénai alját,oldalát kirakjuk a piskótaszeletekkel.Hűtőbe rakjuk. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük,felforraljuk,majd hagyjuk hűlni. Közben a krémhez habbá verjük a tejszínhabot. A tejfölt,a citromhéjat,a túrót és a cukrot összekeverjük.A kissé kihűlt zselatint majd ehhez öntjük.Ezután a tejszínhabot is lazán beleforgathatjuk. Kivesszük a hűtőből a jénait és beleöntjük a krémet. A krém tetejét is kirakjuk piskótatekerccsel-ha kiborítjuk majd ez lesz az alja a tortának.(Ami a tetejétől körben túllóg,azt le szoktam vágni) Fóliával letakarjuk és a hűtőbe rakjuk legalább 4 órára. Tanácsok: Hulala-val tartósabb habot kapunk,de fontos,hogy hidegen verjük föl. A receptet beküldte: Mildora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |