Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes szárazbabpüré leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg szárazbab
20 dkg főzőkolbász
l,5 liter sonka- v. füstölt húslé
3-4 gerezd préselt fokhagyma
1 késhegynyi őrölt bors
2 dl főzőtejszín
1/2 cs. apróra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál kis kocka (levesbetét)
1 evőkanál liszt
zsiradék
1 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál pirospaprika

Elkészítés:
A babot előző nap beáztatjuk, másnap enyhén sós vízben puhára főzzük, majd átszűrjük a sonkalébe. Hozzáadva a fokhagymát, őrölt borsot, a zsiradékkal, liszttel készített rántást és botmixerrel vagy turmixgéppel lemixeljük. Állandó keverés mellett a kis kockára vágott kolbásszal felfőzzük és beleadjuk a külön vízben kifőzött levestésztát. A tejszínt tálba csurgatjuk és rámerjük a forró levest, megszórjuk petrezselyemzölddel, - díszítésként rácsepegtetjük a pirospaprika és olaj keverékét.

Tanácsok:
Ha nincs füstölt húslé, - füstízű kockával is lehet készíteni.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Expressz gombakrém leves » Tejszínes gombaszósz » Tárkonyos halleves » Francia hagymaleves 2.
» Pikáns halgombócleves » Zeller krémleves » Petrezselyemleves » Kapros tökkrémleves
» Zöldborsókrémleves » Köménymaglevesem » Grizgombóc levesbe » Póréhagyma levesem
» Falusi paszulyleves » Gombócleves » Cukkinis-tejszínes gnocchi » Dettuska tárkonyos levese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.