| Tejszínes szárazbabpüré leves receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg szárazbab 20 dkg főzőkolbász l,5 liter sonka- v. füstölt húslé 3-4 gerezd préselt fokhagyma 1 késhegynyi őrölt bors 2 dl főzőtejszín 1/2 cs. apróra vágott petrezselyemzöld 4 evőkanál kis kocka (levesbetét) 1 evőkanál liszt zsiradék 1 evőkanál étolaj 1 mokkáskanál pirospaprika Elkészítés: A babot előző nap beáztatjuk, másnap enyhén sós vízben puhára főzzük, majd átszűrjük a sonkalébe. Hozzáadva a fokhagymát, őrölt borsot, a zsiradékkal, liszttel készített rántást és botmixerrel vagy turmixgéppel lemixeljük. Állandó keverés mellett a kis kockára vágott kolbásszal felfőzzük és beleadjuk a külön vízben kifőzött levestésztát. A tejszínt tálba csurgatjuk és rámerjük a forró levest, megszórjuk petrezselyemzölddel, - díszítésként rácsepegtetjük a pirospaprika és olaj keverékét. Tanácsok: Ha nincs füstölt húslé, - füstízű kockával is lehet készíteni. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |