| Tejszínes szederkrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dl tejszín 1 dl kefír 1 dl fagyasztott szeder 8 babapiskóta 2 ek szederlekvár 1-1 zacskó vaniliás cukor és habfixáló ízlés szerint porcukor citromlé 1 mokkáskanál frissen reszelt citromhéj csipet só tejszínhab a tetejére,de ha kihagyos,akkor diétásabb Elkészítés: A tejszínből a habfixálóval kemény habot verek.A babapiskótát összetöröm vagy megreszelem.A szedret is összetöröm.A szederpürét a szederlekvárral, a citromlével és kevés cukorral összekeverem.(ha szereted az édesítőtt,akkor azzal is össze lehet,és kevesebb a kalória tartalma) A babapiskótára önötm a kefírt,az ízesített szedret és a vaniliás cukrot.15 percig hagyom állni,ezután óvatosan beleforgatom a tejszínhabot,és ízlés szerint feldíszítem.Tíz percre beteszem a mélyhűtőbe,csak utána tálalom. Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 246 kcal A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |