| Jégbe hűtött almaleves receptLevesek Hozzávalók: - 1 ek. földimogyoró- vagy salátaolaj - 1 ek. currypor - 1 1 l zsírtalan csirkehúsleves - 3 hámozott, kimagozott reszelt alma - 1 ek. citromlé - 1 csipet porcukor - 1 késhegynyi cayenne-bors - 2 dl jól lehűtött tejszín - korianderlevél vagy petrezselyem Elkészítés: Tegyük az olajat tűzálló edénybe. Melegítsük meg. Tegyük bele a curryport. Pirítsuk 2-3 percig. Öntsük hozzá a meleg levesből egy pohárnyit. Főzzük 10 percig. Ezután rakjuk hozzá az almát és a megmaradt levest. Pároljuk puhára az almát. Vegyük le a tűzről, jól hűtsük le. Tálalás előtt keverjük simára a keverőgépben a citromlével, a sóval, a cukorral és a caxenne-i borssal. Fakanállal keverjük bele a tejszínt, ízlés szerint még fűszerezzük. Öntsük hűtött levescsészékbe és díszítsük a korianderlevéllel. A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |