| Alföldi pacalleves receptEgytálételek Hozzávalók: 0,5 kg konyhakész pacal 8 szem egész bors 2 db babérlevél 2 gerezd fokhagyma 2 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 2 fej hagyma 1 evőkanál pirospaprika 1 mokkáskanál majoránna 1 késhegynyi őrölt bors fűszerkeverék só olaj 1 tojás 7 evőkanál finomliszt Elkészítés: A pacalt egész bors, babérlevél, fokhagyma, só társaságában megfőzzük, leszűrjük, csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk. A hagymát kockára vágjuk, olajon kis sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a pacalt és a zöldséget, megszórjuk pirospaprikával, borssal, fűszerkeverékkel, - felengedve 2 liter vízzel, fél óráig főzzük. A tojásból, lisztből 1 dl vízzel galuskatésztát készítünk, melyet beleszaggatunk a forró levesbe. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |