| Allgaui sajtleves receptLevesek Hozzávalók: - 1 nagy vöröshagyma - 2 gerezd fokhagyma - 4 evőkanál vaj - 3 evőkanál liszt - 1,5 liter erőleves - 2 dl tejszín - 5 dkg macisajt - 10 dk reszelt Ementáli sajt - só - bors - szerecsendió A tetejére: - pirítós - petrezselyem - sör - 6 dkg vaj Elkészítés: 1.) A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és lassú tűzön üvegesre pároljuk benne a hagymákat. Hozzáadjuk a lisztet, és kicsit megfuttatjuk - de ne hagyjuk, hogy megbarnuljon! 2.) Állandó keverés mellett hozzáadjuk az erőlevest, és 10 percig főzzük, majd átszűrjük az egészet egy másik fazékba, és újra felforraljuk. Forrás után takarékra tesszük a lángot, és hozzáadjuk a tejszínt is a leveshez. 3.) Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Beletesszük a reszelt és az ömlesztett sajtot, ismét felforraljuk, majd takarékra tesszük. 4.) A petrezselymet apróra vágjuk, a kenyérből pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki. Sörrel megkenjük (egy ecsettel), és egy serpenyőben 6 dkg olvasztott vajon megpirítjuk mind a két oldalán. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel halmokat kanalazunk a pirítósra. Tányérokba merjük a levest, és a pirítósokkal díszítjük. A receptet beküldte: Prügi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |