| Tejszínes spenótfőzelék sajtgolyóval receptFőzelékek Hozzávalók: A főzelékhez: 60 dkg spenót só 1 ek olaj 1 fej vöröshagyma őrölt fehér bors őrölt szerecsendió 3 dl tej 4 dl főzőtejszín 1 1/2 ek étkezési keményítő A sajtgolyóhoz: 12 dkg füstölt sajt 12 dkg trappista sajt 2 db tojás 10 dkg liszt olaj a sütéshez Elkészítés: A spenótot leszárazzuk, a leveleket váltott vízben megmossuk, majd puhára főzzük őket lobogó, sós vízben. Azután leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőlük a felesleges nedvességet, és félrerakjuk. Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, felkockázott hagymát. Megforgatjuk rajta a spenótleveleket, majd egy kevés sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ezután felöntjük a tejjel, továbbá a tejszínnel, és az egészet összeforraljuk. Végül egy kevés hideg vízzel simára kevert étkezési keményítővel besűrítjük a főzeléket. A sajtgolyókhoz a kétféle, lereszelt sajtot kikeverjük a tojásokkal. Apránként beledolgozunk annyi lisztet, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Nedves kézzel 10-12 db golyót formázunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük őket. Ezzel tálaljuk a spenótfőzeléket. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |