| Tejszínes csokoládé torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 7 db tojás 25 dkg cukor 28 dkg liszt 14 evőkanál víz 2 evőkanál étolaj 1 kávéskanál sütőpor 2 ek kakaópor A krémhez: 2 csomag csokoládés pudingpor 6 dl tej 8 ek cukor ízlés szerint rum 3 dl habtejszín A díszítéshez: 2 dl habtejszín 10 dkg csokoládé csokiforgács Elkészítés: A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet és az olajat is. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet. 26 cm-es kapcsos tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük. A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és felfőzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd rummal ízesítjük. A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a pudinghoz és jól összekeverjük. A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára is jusson. A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk a mikróban és bevonjuk vele a torta tetejét. A tejszínt felverjük és díszítjük vele a torta tetejét. Az oldalát bevonjuk a maradék krémmel és csokiforgáccsal díszítjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |