| Csokis tejszínes sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 db tojás 9 ek liszt 6 ek cukor 3 ek kakaó 1 cs sütőpor 1 cs vaníliás cukor Krém: 2 cs csokis pudingpor 6 dl tej 4 kanál cukor 1 tk rumaroma 10 dkg Rama margarin 15 dkg porcukor 1ek kakaópor 3 dl habtejszín 1 tk zselatin Máz: 15 dkg tortabevonó olaj Elkészítés: A tojást nagyon habosra keverem a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporos kakaós lisztet. 3 egyforma lapot sütök belőle 30×22 cm-es tepsiben, 10 perc a sütési idő tepsinként. Félre teszem hűlni, addig elkészítem a krémet, a pudingport, a cukrot felfőzöm a tejben, hozzáteszem az aromát, és hűlni hagyom, a Rama margarint, a cukrot és a kakaóport habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összeturmixolom, hogy jó krémes legyen. Az alsó lapra rákenem, és hűtőbe teszem. Elkészítem a tejszínt. A zselatint felmelegítem, és a felvert tejszínhabba keverem, a krémre ráteszem a középső lapot, arra kenem a tejszínt, végül az utolsó lapot is ráteszem, jól lenyomkodom. A csokit megolvasztom, belekeverem az olajat, és rákenem az utolsó lapra, 2 kanálnyit félre teszek, és ha már megdermedt egy kicsit a tetején, a többi csokit rácsorgatom. Pár órára hűtőbe teszem. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |