| Tejszínes lencsekrémleves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg sertéscsont 10 dkg sárgarépa 5 dkg petrezselyemgyökér 15 dkg lencse 6 dkg liszt 6 dkg vaj 2 dkg só 2 dkg hagyma 1 dl főzőtejszín 1 tojás sárgája 1 db zsemle Elkészítés: 1,5 liter sós vízben kb. két órát főzzük a csontot és a zöldségeket, majd miután leszűrtük, a lében puhára főzzük az előzőleg beáztatott lencsét. A lisztből és vajból apróra vágott hagymával rántást készítünk, a levesbe öntjük, és jól összeforraljuk, majd botmixerrel óvatosan pépesítjük az egészet. Aki szereti, a csonttal főtt zöldségeket is hozzáteheti. Közben olvasztott vajon megpirítjuk a zsemlekockákat. A tojássárgáját a tejszínbe keverjük, és óvatosan a levesbe öntjük. Tányérokba szedjük a krémlevest, és a zsemlekockákkal díszítjük. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |